22-11-08

Antwerpen, de Diamantstad

Antwerpen - Anvers - Antwerp

antwerpenAntwerpen, de Belgische havenstad en Diamantstad. In deze stad valt altijd wel iets te beleven. Antwerpen is wereldvermaard op het gebied van Diamant. Deze stad is verantwoordelijk voor het gros van de verhandelde geslepen diamant ter wereld sinds jaar en dag.

In België staat Antwerpen eerder bekend als het winkelparadijs bij uitstek, wat voor velen een reden te meer is om een weekendje in een hotel in Antwerpen te verblijven.

Antwerpen heeft in vergelijking met Brugge en zeker met Brussel wel iets minder hotels te bieden maar de meeste hotels in Antwerpen zijn stukken groter dan de hotels in Brugge.

Wie een hotel in Antwerp zoekt kan best eens een kijkje nemen op internet daar men daar steevast de beste prijzen vindt. De hotels in Antwerpen zijn opgedeeld in 2 verschillende gebieden, Een deel ligt in het historisch centrum zoals bijvoorbeeld Hotel Postiljon, Hotel Scheldezicht, Hilton Antwerp hotel, hotel 't Elzenveld en Hotel Prinse.

De andere groep Hotels kan gevonden worden dichtbij het Centraal Station en op de Keyserlei. Hier vindt men heel wat hotels waar men luxeus kan overnachten voor een goede prijs. Op de Keyserlei vindt men onder andere het Hyllit Hotel, het Tourist Hotel en hotel Florida.

Er zijn ook 3 echte familiehotels in Antwerpen die zeker een bezoekje waard zijn, met name het Hotel Industrie, het Firean Hotel en hotel Rubenshof.

Antwerpen is werkelijk een wereldstad in zakformaat en een bezoekje meer dan waard. Deze stad zal elke bezoeker verbazen.

15:37 Gepost door stedentripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, bezoek, diamant, hotels, stedentrip, havenstad |  Facebook |

Brussel: dé Stad

Brussel - Brussels - Bruxelles

brusselOnze belangrijkste Europese stad is overal bekend. Men kan er genieten van musea, bezienswaardigheden, shoppen, lekker eten en heerlijk overnachten. Er zijn dan ook heel wat hotels in Brussel.

Sommige hotels in Brussel zijn in het centrum gelegen wat hun de ideale locatie maakt om de stad te bezoeken. ( Hotel Scandic Grand Place, Hotel La Madeleine in Brussel, hotel the Dominican, NH Brussels city centre, Eurostars Sablon )

Terwijl een ander deel van de hotels gezocht moet worden vlakbij de Europese wijk, hier vindt men onder meer het hotel Silken Berlaymont.

Ook het Brusselse zakendistrict is rijk aan talloze hotels. (Thon hotel Brussels city centre, Sheraton Brussels, hotel des colonies, hotel Le Plaza Brussels, Husa Presiden Park Hotel in Brussels, ...)

Indien men eerder op zoek is naar een hotel in Brussels dat dichter of op de Avenue Louise in Brussel gelegen is dan kan men best uikijken naar een kamer in Hotel Bristol Stephanie of Hotel Cascade, ... .

Brussel is echt een stad om te verblijven, een kort bezoek aan de stad doet Brussel geen recht, Brussel heeft immers teveel te bieden om in één keer te bezichtigen. Men kan de vele hotels in Brussel makkelijk online reserveren daar er een overvloed aan accommodatie is in Brussel maar men dient wel op de prijs te letten want een uitstap naar Brussel kan wel behoorlijk oplopen.

15:36 Gepost door stedentripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, brussel, hotels, verblijven, stedentrip |  Facebook |

Brugge: de oudste stad van allemaal

Brugge - Bruges

bruggeHet wereldberoemde Venetië van het noorden is uiteraard Brugge. Deze hanzestad die sinds meer dan tien eeuwen bekend is om zijn handel, bloei en toerisme. Brugge was gedurende de middeleeuwen een korte tijd de metropool van de wereld.

Tijdens deze hoogtij dagen van Brugge had elk zichzelf respecterende persoon een prachtig huis in Brugge. De opkomst van de moderne handel en introductie van het beurswezen moet ook gezocht worden in Brugge ondanks dat dit niet zo publiek geweten is. Het huis van de familie Beurze is nog altijd het toonbeeld van de eerste bancaire activiteiten.

De Hotels in Brugge zijn talrijk maar ook nogal uiteenlopend. De verschillende types hotels brugge zijn nogal verschillend, u vindt er vele familiehotels die charme en romantiek uitstralen.

Uiteraard kent deze stad ook meerder luxe hotels in Bruges (hotel die swaene, hotel bourgondisch cruyse, the pand hotel in Bruges, hotel de Tuilerieën ) waar men de typische klasse van een 4-sterren hotel terugvindt.

Toch mag men zeker de vele 2 en 3 sterren hotels in Brugge niet uit het ook verliezen ( hotel fevery, best western hotel weinebrugge, hotel Aragon, hotel karel de stoute, hotel Malleberg, hotel Duc de Bourgogne (gelegen aan de mooiste reien van Brugge), hotel Salvators), daar deze heel interessant kunnen zijn qua prijs en ook op het gebied van luxe kunnen deze hotels in Brugge u verrassen.

Brugge is een stad om verschillende malen te bezoeken, elk seizoen brengt een ander aspect van de stad naar boven. Enkele absolute aanraders in Brugge zijn zeker en vast: Hotel Maraboe in Bruges, hotel Patritius en hotel Jan Brito in Brugge.

15:33 Gepost door stedentripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, brugge, bezoeken, hotels, museums |  Facebook |